Hulp aangifte inkomstenbelasting

02-03-2020

Inkomstenbelasting zelf doen of naar een belastingadviseur, zoals Cipres Accountancy?

Vanaf zondag 1 maart kon u op de website van de belastingdienst terecht voor uw aangifte inkomstenbelasting 2019. De animo was zo groot dat de website al snel opgaf.

Een goede voorbereiding voor het indienen van de aangifte is van groot belang. Alhoewel de belastingdienst al veel gegevens heeft ingevuld MOET u die nog wel controleren.

Wat kunt u ter voorbereiding doen:

  • Verzamel alle jaaropgaven van uw inkomen. Tegenwoordig is veel digitaal en kunt u uw gegevens ophalen uit een werknemersportal van uw werkgever/uitkeringsinstantie.
  • Past de juiste WOZ-waarde toe van uw eigen woning. Op uw aanslagbiljet van de gemeente van 2019 vindt u dit bedrag terug.
  • Verzamel de jaaropgaven van hypotheek, leningen, bank- en spaarrekeningen. Ook van uw inwonende kinderen jonger dan 18 jaar.
  • Heeft u bijzondere aftrekposten als ziektekosten, giften, lijfrente, alimentatie? Verzamel deze gegevens vooraf en vul uw aangifte ook op basis van die gegevens in!

Hou al uw gegevens bij elkaar en bewaar ze in een afzonderlijke map (digitaal of op papier)

Komt u niet aan uw aangifte uit, zitten er veel bijzonderheden in?

Neem dan contact op met een belastingadviseur bij u in de buurt. Cipres Accountancy is belastingadviseur en wij maken graag tijd en ruimte voor u!

Delen op social media 

Direct resultaat met Cipres Accountancy

Copyright ©
2024
All Rights Reserved Website & Google optimalisatie